Szeretem a pitéket! Itt Brüsszelben minden pékség ablakában csak úgy hívogatnak a szebbnél szebb gyümölcsös és zöldséges piték. Én is gyakran készítek, mert hamar megvan és mindenfélével meg lehet tölteni. Leveles tésztát használok az édes és a sós pitéhez is, amit frissen veszek és lefagyasztok. Ha szükség van rá, csak előkapom a mélyhűtőből és pár perc múlva már fel is lehet használni. A sós pite azért jó, mert laktató és egy kis salátával teljesértékű vacsora.
Hozzávalók:1 csomag leveles tészta, 40 deka csirkemáj, kevés olivaolaj, két fej kisebb hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojás, só, bors, 2 deci tejszín, reszelt sajt pici vaj
Elkészítés: A csirkemájat megmosom és papírtörlővel alaposan megszárítom. A hagymát és a fokhagymát kevés olajon megpárolom és rádobom a májat, megborsozom, jól lepirítom, majd fedő alatt még 5 percig főzöm. Majd félreteszem. A tojást a sóval és a tejszínnel felverem. A leveles tésztát egy kivajazott, kerek, hullámos szélű sütőformába teszem, rákanalozom az apróra szeletelt májat és ráöntöm a tojásos-tejszínes keveréket. 200 fokon addig sütöm, amíg a teteje szép aranybarna lesz (kb. 15-20 perc). Frissen kissé puha, de ha kihűl, akkor megkeményedik. Mi tegnap hidegen ettük, friss salátával.
1 megjegyzés:
Szia Etti!
Remek mindegyik recepted, én holnap el is készítem ezt a pitét.
Ha lehet olyan recepteket is írj, amelyek nem hizlalnak, de épp ilyen finomak!!!
Nagyon szép az oldalad, csak gratulálni tudunk.
Kátya és a fiúk…
:)
Megjegyzés küldése