A mi kis családunk hímnemű tagjai, kifejezetten utálták a sütőtök minden formáját; - eddig. Most ugyanis olyan krumplis - sütőtök levest készítettem, amit mindannyian irgalmatlan gyorsasággal faltak be. Borzaszóan egyszerű, főleg úgy, hogy itt Brüsszelben előre felaprított, felcímkézett levesnek való zöldségeket árulnak, amiből nekem mindig van a mélyhűtőmben. Így reggel csak lekapom és mielőtt gyermekem a délelőtti alvását bonyolítja, még egy jót főzőcskézünk együtt, (nem akkor főzök, amikor alszik!).
Hozzávalók:
200 gramm apró kockára vágott sütőtök
200 gramm karikára vágott póréhagyma
400 gramm kockára vágott krumpli
1,5 liter húsleves (nálam kockából)
ízlés szerint még egy kis só, bors
kis olivaolaj
Az olajon a póréhagymát megpárolom, majd hozzáadom a sütőtököt és a krumplit, felöntöm a húslevessel és puhára főzöm. Amikor már jó puha a krumpli akkor sózom, borsozom, majd kézi mixerrel összeturmixolom. A krumplitól jó sűrű és krémes lesz. Pirítóssal és egy lötty chilis olajjal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése