hétfő, január 07, 2008

Lazacropogós


Jelentem, rátaláltunk gyermekem új kedvencére, 15 hónaposan képes volt 3-at is megenni belőle, úgyhogy mindenképpen itt a helye.

Hozzávalók:
300 gramm lazacfilé
500 gramm főtt krumpli
1 fej hagyma
só, bors
friss kapor
zsemlemorzsa
olaj
kis vaj

A lazac mindkét oldalát vajon, kb. 2 percig sütöm, majd egy nagy tálba teszem és villával jól összetöröm, hozzáadom a főtt krumplit és azt is összetöröm. Egy fej hagymát igen apróra vágok és ezt is hozzáadom. Sózom, borsozom, majd apóra vágott kaporral ízesítem. A masszát jól kikeverem és kissé lapított, apró fasírtokat formázok belőle. Zsemlemorzsába forgatom és forró olajban megsütöm. Én krumplipürével tálaltam. ( A recept Michael van Straten és Barbara Griggs: Szuper ételek gyermekeknek című könyvéből van.)

Nincsenek megjegyzések: