szerda, május 28, 2008

Piskótatekercs

Nem is tudom, miért nem készítem gyakrabban ezt az egyszerű édességet. Pillanatok alatt megvan és bármivel meg lehet tölteni. Most eperlekvárt választottam, így persze a gyerek nem ette meg (most - még mindig - semmi savanyú íz nem megy), no de sebaj, a másik férfi tagnak nagyon ízlett. Legközelebb valami édes krémmel, mondjuk csokikrémmel fogom megtölteni.


Hozzávalók:
3 tojás
3 tojássárgája
70 gramm cukor
70 gramm liszt
fél tk. sütőpor
vanília
3 kanál cukor
porcukor a díszítéshez
eperlekvár

A 3 tojást és a három tojássárgáját a cukorral, kézi habverővel jó habosra keverem, majd hozzáadom a vaníliát, a sütőport és a lisztet és fakanállal óvatosan beleforgatom. Jó levegős, könnyed tésztát kell, hogy kapjunk. Egy sütőpapírral bélelt, téglalap alakú tepsibe öntöm a tésztát és kb. 8-10 perc alatt 180 fokon szép világosbarnára sütöm. Egy konyharuhát szépen kiterítek és megszórom kb. 3 evőkanál cukorral. Amint készen van a tészta, gyorsan ráfordítom a cukorral megszórt konyharuhára és lehúzom róla a sütőpapírt. Itt hagyom pihenni, illetve kihűlni. Ha már kissé kihűlt, megkenem eperlekvárral (vagy baracklekvárral) és óvatosan, a konyharuha segítségével feltekerem. Porcukorral megszórom és friss eperrel tálalom.