kedd, február 17, 2009

5 perces vacsora


Mostanában 5 percem van vacsorát készíteni. Az esti megérkezés, átöltözés, etetés, pelenkázás, sírás, fürdetés, etetés, fektetés közben ennyi idő jut elkészíteni vacsoránkat, amit legkorábban akkor tudunk megenni, ha már minden gyerek elcsendesedett (vagyis alszik). Nyugodt hangulatú, kellemes családi vacsorákról most szó nem lehet, mert a nagyfiú éppen 2 másodpercet sem bír egy helyben ülni, a picinek meg minden este szüksége legalább fél órányi sírásra. Persze tudom, hogy egyszer ennek is vége lesz, hamarabb, mint gondolnánk.
Addig is ilyen gyors vacsorákkal kényeztetem magunkat.
Nem kerül bele sok minden, csak egy marék rukkola, 5-6 szem koktélparadicsom, egy kis lucerna, vagy brokkoli csíra. Az egészet jól megöntözöm extra szűz olívaolajjal és jó fajta, édeskés, sűrű balzsamecettel, tekerek rá sót és borsot. A saláta tetejére pedig 2-3 szelet pármai sonkát teszek és durvára vágott parmezánt. Kettétörünk egy bagettet és finom sózott vajjal befaljuk.
Ha éppen van itthon, akkor bort is bontunk hozzá. Kedvenc vacsoráink egyike.