Fényárban úszik a lakás, a parkban, amire nézek papagájok zajonganak és mellettem egy hatalmas csokor tűzpiros, kinyílt tulipán. A gyümölcskosárban érett mangók és mézédes ananászok.
Képzavar, január közepén Brüsszelben. Eszembe jutott, hogy előző nyáron minden szombaton a Normafához mentünk futni és utána a Szépkilátás cukrászdában szereztük vissza az elvesztett kalóriákat. Minden szombaton gyümölcsrizst kértem. Isteni volt.
Most úgy gondoltam itt az idő, én is megpróbálom itthon házilag elkészíteni azt az isteni tejszínes gyümölcsrizst. Nem vagyok teljesen elégedett az eredménnyel, de családom szerint nagyon finom lett.
Még csiszolok rajta.
Hozzávalók:
250 gramm rizs
1 liter zsíros tej
fél liter habtejszín
100 gramm cukor
vanília
gyümölcsök (bármilyen édes gyümölcs megfelel)
koktélcseresznye
A rizst a vaníliás tejben nagyon puhára főzöm, majd hozzákeverem a cukrot és kézi mixerrel összetöröm. A tejszínt kemény habbá felverem. A rizst teljesen hagyom kihűlni, majd 3 kanál tejszínnel elkeverem. Ezután a többi habot is óvatosan hozzáadom. Könnyűnek, levegősnek kell lennie. Kisebb poharakban tálalom. Alulra mangó kerül, majd a rizs ezután az ananász és megint rizs, a tetejére tejszínhab és koktélcseresznye illik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése