
Rákaptunk a céklára! Most olvastam, hogy kismamáknak, vagy akik gyermeket terveznek különösen ajánlják a céklát. No hát több sem kellett, előbányásztam ezt a régi receptet és elkészítettem, amikor anyósom itt volt, aki szintén imádja a céklát.
Nagyon egyszerű, csak jó céklát kell venni hozzá. Én a kisebb gumókat részesíten előnyben.
Kb 6 darab fél ökölnyi céklát megmosok, kis olivaolajjal meglocsolom őket és egyenként alufóliába csomagolom, majd 220 fokos sütőben kb egy órát sütöm. Kb 45 perc múlva meg szoktam böködni a céklákat villával, hogy megtudjam, megpuhultak e?
Ha jól megsült akkor kicsomagolom őket és megvárom, amíg teljesen kihülnek (egyet gyorsan bekapok egy kis vajaskenyérrel). Ha már jól kihültek, akkor egy nagylyukú sajtreszelővel lereszelem, majd 4 ek. majonézzel 1 deci tejföllel, 1 tk. mustárral, pici sóval és borssal összekeverem. Piritós kenyérrel szoktuk fogyasztani, de saláta és hús mellé is nagyon jól illik.
2 megjegyzés:
Etti!
És te melyik tényező miatt etted a céklát? A kismama, vagy a gyereket tervez?:-))
siccike
Szia! Hmm... szinte majdnem azonos címmel én is írtam régebben egy céklásat. Ezt is kipróbálhatod: http://bodzablog.freeblog.hu/archives/2007/10/10/Cekla_maskepp/
Üdv: bodza
Megjegyzés küldése