szerda, február 20, 2008

Zöldséges csirkeragu

Szerencsésen túlestünk a szülői látogatásokon, nagyon jól sikerültek. A hűtő majdnem üres, sikerült minden előre tervezett ebédet és vacsorát elkészítenem. Ez a zöldséges csirkeragu tulajdonképpen a maradék hozzávalókból készült, amit a mélyhűtőben illetve a polcaimon találtam.

Hozzávalók:
3 egész csirkemellfilé ( apró kockákra vágva)
1/2 kg vegyes zöldség, egyforma apró csíkokra vágva (sárgarépa, zeller, póréhagyma)
2-3 babérlevél
2-3 szál kakukkfű
1 konzerv fehér bab
1 szál rozmaring
1 késhegynyi koriander (őrölt)
1 késhegynyi kurkuma
1 tk pirospaprika
1,5 dl csirke alaplé
só, bors és olívaolaj a sütéshez

Ezt az ételt én wokban főztem, de természetesen sima lábosban, vagy serpenyőben is készíthető.

Felforrósítottam a wokomat, majd 3 evőkanál olívaolajon megpirítottam a csirkehúst. Közben hozzáadtam a kurkumát, koriandert, pirosparikát, sóztam-borsoztam, majd tovább pirítottam.
Amikor már jó erősen megpirult, kiszedtem egy tálra és a wokban további 1 evőkanál olívaolajon megpirítottam a zöldségeket. Amint kellőképpen megpirultak, visszakanalaztam a csirkehúst és felöntöttem a csirke alaplével és beletettem a zöldfűszereket is. 15 percig fedő alatt pároltam, majd hozzákevertem a lecsöpögtetett konzerv babot. Még egyszer átforgattam és már ettük is.
Én rukkola salátával, férjem pedig friss bagettel.

2 megjegyzés:

Piszke írta...

Szia, küldtem neked egy kördést a tavaszi ízekről!

Eszter - food and home írta...

Szia! hova küldted?